Hoy cumplimos un año

Hoy cumplimos un año y hemos querido celebrarlo con un boletín especial y los comentarios de algunos voluntarios, simpatizantes y colaboradores.

Gracias a tod@s por estar ahí y felicitaros a vosotr@s también. Gracias por, aunque solo sea un poquito, haber tocado este proyecto.

Saludos Balears Diu NO!

Aquí os dejamos algunos de esos comentarios

Un Any de Balears diu No

 Ja fa un any quan va començar tot, quan tots verem que ens ficaven un gol per la esquadra. Ens feien les prospeccions petrolieres. Fins ençà tot pareixia enfora, els problemes generats per la recerca de hidrocarburs, quedaven relegats a llocs remots, com Orient Proper o America Llatina. Però sense que ningú se n’adonés, arribaren de cop.

Però com sempre succeeix, aparegueren un grup de persones, entre siluetes nues, a combatre la nova amenaça, que prometia treballar contra les prospeccions petrolieres. Així anaren passant els mesos, entre recollides de firmes i titulars de premsa. Donant un cop de mà sempre que es podia, i quan no també. Però es que el compromís de lluita per la transformació social mai fou ni fàcil ni senzilla.

 Així em arribat a avui entre, violacions de normatives europees i demés. Però sabeu que. Ha valgut la pena.

 Pasi el que pasi, facin o no les facin (esperem que no), ens haurà fet créixer com a persones, com a organització i com a poble. M’explicaré, haurem crescut com a persones, per haver participat d’un moviment crític, on ens ha fet reflexionar, pensar en la base del sistema socioeconòmic que ens envolta, haurem aprés com funciona el món, els interessos, la banca… i com la política avui dia serveix a aquests.

 Haurà estat un camí que ens haurà fet veure la força del treball en equip, la lluita per un món millor, on, no gaire persones, sols un grapat d’elles ben organitzades son capaços de fer front a grans petroleres, que manegen els grans mitjans de comunicació i que fan i desfan com volen, però en canvi han trobat en Balears diu No un escull difícil de superar, ja que anar contracorrent i fer veure a la gent que es el camí correcte, és gairebé impossible quan es troba davant una societat organitzada. A demés haurem crescut com a poble, com a illes, com a país, ja que haurem visualitzat el motor del canvi que no es altre que organitzar-mos per transformar tot allò que no ens agrada i que ens envolta. Per això vull agrair la feina que BdN ha realitzat durant aquest, temps on he pogut participar, el que he pogut dins el moviment, però no el que m’hagués agradat dedicar, ja que per desgracia els dies només disposen de 24 hores.

 Ens han fet veure massa coses, independentment del resultat de les prospeccions (que esperem sigui que no es fan) la feina feta, transcendeix, el propi objectiu de l’associació. Tenen alternativa a la societat i al model energètic que és al final el que està en entredit. Per això, per les utòpics de BdN, que somien amb un món més just, net, sostenible i impulsat per energies renovables. M’agradaria dir-lis que no hi ha cap energia més infinita i renovable que la il·lusió que mou a persones a treballar per el canvi.

Juan José Martínez Riera

————————————————————————————————–

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *